Luchtsport Centrum Valkenburg

Zweefvliegen en modelvliegen … op het vliegveld Valkenburg in Zuid-Holland zijn verschillende clubs actief. Vele mensen kunnen hier die ene droom beleven … vliegen! Maar ook aspecten als onderhoud, organisatie, training, werken met jeugd, bouwen, luchtvaarthistorie en bovenal het clubleven maken de luchtsport een bijzondere vrijetijdsbesteding.

De Stichting Luchtsport Centrum Valkenburg waarin deze clubs zich hebben verenigd, is het aanspreekpunt voor omwonenden en overheden. Gezamenlijk wordt promotie gevoerd voor vliegveld Valkenburg als laatst overgebleven luchtsport-locatie in Zuid Holland, maar ook praktische zaken geregeld als facilitering en een centrale coördinatie van het vliegbedrijf.

Voorstel

Voorstel inpassen van vliegactiviteiten, rekening houdend met andere vormen van recreatie als een eventueel smalspoortraject en ontsluiting van het gebied voor fietsers en wandelaars.

Interesse?

Woont u in de regio en bent u gefascineerd geraakt door die slanke witte vleugels hoog in de lucht, of door die modellen die echt het luchtruim kiezen … dan bent u zeer welkom voor een kennismaking bij één van de aangesloten clubs.
De locatie en route naar het terrein (het voormalig Marine Vliegkamp Valkenburg) vindt u via deze link naar Google Maps. (Het terrein is alleen toegankelijk op uitnodiging.)